Vår ridklubb – en plats för alla!

Hos oss ges du möjlighet att rida, sköta om hästarna, lära dig nya färdigheter, träffa nya vänner och känna glädje varje dag. Lära dig vad livet tillsammans med en häst kan innebära.

Vår ridklubb är en plats att må bra på och växa på tillsammans med hästar och människor, hela livet. På ridklubben får du lära dig konsten att rida från grunden samtidigt som du får kunskap om hur hästen fungerar och ska tas om hand. Hos hos kan både vuxna, barn och föräldrar hjälpa till med allt ifrån att ha egen sköthäst att mysa och pyssla med till att mocka och packa hö. Stallet är hästarnas hem och det är därför viktigt att respekteras de regler och riktlinjer som finns.

Vi kommer inför vintern 2022 att göra en nysatsning på ridutbildningen. Ridutbildningen kommer endast att innebära privatlektioner med maximalt 3-4 elever samtidigt. Vi vill fokusera på att utveckla varje elev inom det område som han eller hon brinner för och vill bli bättre på. Till exempel inom hoppning, western och tävling. 

Vi erbjuder även ridläger.

Vi erbjuder

fjällstallet familjeridning

Ridutbildning

Vi har gruppridning flera dagar i veckan och oftast 1-2 grupper per dag.

Vi jobbar med hästen tillsammans under 2-3 timmar. Detta innebär praktisk och teoretisk hästlära och skötsel av utrustningen. I varje tillfälle ingår 45 min praktik på hästryggen på ridbanan.

För att delta i vår ridutbildning behöver du betala medlemsavgift: junior 300 kr/år, senior 400 kr/år.

Pris* per person och tillfälle: 185 kr

Klippkort** vår- eller hösttermin:

10 gånger – 1650 kr
(spar 200 kr)

Bokning ska ske senast 14 dagar före önskat tillfälle. **Outnyttjade klipp kan inte föras vidare till kommande termin.

fjällstallet mamma ser på dotter som rider

Skräddarsydd ridutbildning

Vi erbjuder lösningar för skräddarsydda privatlektioner. Men även för att vara fodervärd och ha en sköthäst. 

Pris enligt överenskommelse efter förfrågan.

Ridläger

Vi erbjuder vi två olika ridläger i sommar. Vecka 23/24 nivå medel/erfaren ryttare) och 24/25 (nivå nybörjare/medel) hos oss på Fjällstallet i Rörbäcksnäs. 

Ridlägret kommer innehålla NH, hoppning och dressyrsamt körning och westernridning. I år lägger vi även stor vikt vid utbildning i “Säker häst”. 

Sista kvällen blir det filmkväll, hamburgegrillning och övernattning i hagen hos hästarna i ett av tälten. Så medtag sovsäck och liggunderlag.

Vecka 23/24, Lördag 10/6- Onsdag 14/6, 9.00-17.00. Nivå: Medel-erfaren. För dig som har lite mer erfarenhet på hästryggen och vill utvecklas.

Vecka 25/26, Fredag 16/6 – Tisdag 20/6, 9.00-17.00. Nivå: Nybörjare-medel. Inga förkunskaper krävs, alla är välkomna – nybörjare som hästvan!

Pris*: 3000 kr/person inkluderar frukt, saft och aktiviteter. (Lunch och fika är inte inkluderat i priset utan medtages själv).

MER INFO OCH ANMÄLAN: Ring oss på 0280 – 17 12 50 eller gå in under ”bokning” här på hemsidan.

*Priserna gäller from 1/9 – 2022.

Scroll to Top