Vår ridskola – en plats för alla!

Hos oss ges du möjlighet att rida, sköta om hästarna, lära dig nya färdigheter, träffa nya vänner och känna glädje varje dag. Lära dig vad livet tillsammans med en häst kan innebära.

Vårt stall och ridskola är en plats att må bra på och växa på tillsammans med hästar och människor, hela livet. På ridskolan får du lära dig konsten att rida från grunden samtidigt som du får kunskap om hur hästen fungerar och ska tas om hand. Hos hos kan både vuxna, barn och föräldrar hjälpa till med allt ifrån att ha egen sköthäst att mysa och pyssla med till att mocka och packa hö. Stallet är hästarnas hem och det är därför viktigt att respekteras de regler och riktlinjer som finns.

Vi erbjuder möjligheten att ta hand om egen sköthäst, gruppridning, helgridning, knatteridning samt familjeridning. Vi uppskattar även att ni vill vara med och hjälpa till i stallet och ta hand om hästarna. Om du är osäker vilken nivå du ligger på eller har andra frågor är det bara att kontakta oss. För oss är det viktigt att utbildningen sker utifrån deltagarnas erfarenhet och ridvana.

Vi erbjuder även ridläger.

Priserna gäller från och med 2021-06-01. Läs mer nedan.

Vi erbjuder

fjällstallet familjeridning

Gruppridning vardagar

Vi har gruppridning flera dagar i veckan och oftast 2 grupper per dag. Du kan välja att bara rida eller att rida och även ta del av stallmyset och vardagen i stallet, vilket innefattar att ta hand om och mysa med hästarna, packa hö och mocka boxar m.m.

Gruppridning junior (upp till 16 år) 60 min + stallmys: 90 kr/gång*, 1800 kr/termin** (20 gånger)

Gruppridning senior 60 min: 138 kr/gång, 2760 kr/termin** (20 gånger)

fjällstallet tjej borstar man på häst

Sköthäst

Att ha en sköthäst innebär att du får ha din speciella häst i stallet som du sköter minst 2 vardagar i veckan och får då rida 1 dag gratis gruppridning i veckan. 

Avgift sköthäst: 1000 kr/termin*

*Detta pris och möjligheten till sköthäst förutsätter att man även är anmäld och betalar för gruppridning 1 gång i veckan (vilket betyder att man då får möjlighet att rida 1 gång extra i veckan utöver den ordinarie gruppridningen).

fjällstallet

Helgridning och teori

Helgmys med ridning, teori och arbete med hästarna. Vädret styr aktiviteten men vi hjälps även åt med spånnhämtning, packning av hö och mockning av boxar.

– Medtag av egen fika.

Pris: 100 kr/dag* (6-8 timmar)

*Priset förutsätter att man hjälper till med hästarna och i stallet. Vill man inte det är priset 200 kr/dag.

Medföljande föräldrar

Alla är självklart välkomna hos oss och vill du som förälder vara med och hjälpa till med allt som kan tänkas behövas i stallet så är du varmt välkommen!

Då stallet inte är någonstans där man bara hänger i brist på annat är det viktigt att man följer de regler vi har och gör det vi säger till om samt hjälper till i stallet och jobbar med hästarna.

Pris: 100 kr/gång

**Terminsavgifter debiteras innan terminstart och fasta dagar bokas in inför varje termin. Vi tar även ut en årsavgift i form av stallbidrag på 200 kr/år (junior – upp till 16 år) alternativt 280 kr/år (Senior – från 16 år och uppåt).

Höstlov på hästryggen

Under vecka 44 erbjuder vi ridläger på ranchen i Rörbäcksnäs. Inga förkunskaper behövs, alla är välkomna – nybörjare som hästvan.

Start:  Måndag 1/11  (tiderna är varje dag kl 09.00 till kl 17.00)

Pris: 2000 kr/pp  (Mat, dryck, aktiviteter och lån av häst)

Anmälan: Ring Anna-Karin på 072-7200069 eller gå in på under ”bokning”. Betalning sker via swish 1231390723 till Sälenfjälletsridklubb. Märk betalningen med ”Höstläger och namn på deltagaren”.

Anmälan sker senast 17 oktober.

(Observera att all vistelse på ranchen och med djuren sker på egen risk, så ett bra tips är att teckna en egen olycksfallsförsäkring på era barn.) 

Knatteridning

Vissa söndagar har vi knatteridning. Föräldrarna ska då närvara och gå med barnet.

Bokas senast fredagen innan.

Pris: 115 kr/30 min

Familjeridning

På söndagar erbjuder vi även 60 min ridning för hela familjen (2-4 personer) inklusive fika. Förbokning krävs.

Pris: 340 kr/person

Scroll to Top